Produksjon av program om ytringsfrihet til skoleverket

Formål:
Bevisstgjøre norske unge hvorfor det er viktig å kjempe for retten til ytringsfrihet og hva det innebærer å bli fratatt denne.

Ansvarlig:
Fribykoordinator i Norsk PEN Ingeborg Kværne. Arne Svingen fra Norsk PENs styre er med som styrerepresentant og ressursperson.

Status:
Det lages tre produksjoner presentert av én fribyforfatter sammen med én norsk forfatter som har vist et samfunnsengasjement i sitt forfatterskap.

Medvirkende:
Østlandet: Abdul Muhiaddin (fribyforfatter i Skien, karikaturtegner og blogger fra Somalia) og Guro Sibeko.
Rogaland/sørvestlandet: Sahar Bayati (fribyforfatter i Haugesund, journalist og forfatter fra Iran) og Lene Therese Teigen.
Midt-Norge: Asieh Amini (fribyforfatter i Trondheim, poet, journalist og menneskerettighetsaktivist fra Iran) og Ingrid Storholmen.

Lene Therese Teigen (regissør, dramatiker, forfatter) er med som produsent og skal hjelpe til med å lage god struktur på de tre produksjonene.

Produksjonene lages i februar 2016. Det er søkt om turnéplass i Den Kulturelle Skolesekken (DKS) i ulike fylker, med turnéoppstart høsten 2016.

Dette er første gang Norsk PEN formidler fribyforfattere gjennom DKS.

Planer i 2016:
Skoleproduksjonene skal på turné. Det vil bli evaluert og vurdert om flere produksjoner skal igangsettes. Pedagogisk materiale til utdeling og bruk av elever og lærere på skoler vil bli produsert.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord og Norsk Forfattersentrum