Norsk PEN fordømmer angrepet på Westergård

PRESSEMELDING

Norsk PEN fordømmer angrepet på den danske tegneren Kurt Westergaard
Ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN tar sterkt avstand fra angrepet på den danske tegneren Kurt Westergaard.  Westergaard ble angrepet i sitt hjem utenfor Århus om kvelden 1. januar av en mann av somalisk opprinnelse.  Mannen tok seg inn i Westergaards bolig ved hjelp av en øks.  Westergaard og hans fem år gamle barnebarn, som var på overnattingsbesøk kom uskadd fra det dramatiske overfallet, mye takket være et spesialbygget sikkerhetsrom på badet.   “Jeg reddet meg inn i sikkerhetsrommet og derfra fikk jeg varslet politiet, mens han energisk prøvde å slå inn døra dit. Men han lyktes ikke, sier Westergaard til nyhetsbyrået Ritzau.

“Denne episoden viser nok en gang hvor skjør ytringsfriheten er blitt i vårt samfunn og hvor viktig det er at vi står fast på forsvaret av retten til fritt å hevde sin røst.”, sier Norsk PENs leder, Anders Heger.

Norsk PEN håper verdenssamfunnet vil reagere skarpt mot denne typen voldelige angrep og håper at danske myndigheter vil påse at Westergaard fortsatt kan utføre sitt yrke uten frykt for angrep eller represalier fra religiøse eller politiske grupper eller enkeltpersoner som føler seg krenket av hans tegninger.