European Song Contest i Baku:

Sirkuset er i gang

Kronikken “Adresse Baku: Der gladmusikk er blitt politikk” sto på trykk i Dagbladet 18. mai og var signert daglig leder Maria Dahle i Human Rights House foundation, generalsekretær Bjørn Engesland i Den norske Helsingforskomiteen, generalsekretær Jon Peder Egenæs i Amnesty International Norge og generalsekretær Carl Morten Iversen i Norsk PEN.  Den oppfordrer alle journalister som skal dekke European Song Contest (ESC) i Baku til å være seg sitt ansvar bevisst, slik at vi “slipper å mer naiv propagandajournalistikk, regissert og redigert av presidentfrue Aliyeva og hennes stab.”

Du kan lese kronikken på denne lenken.

Våre kolleger i Human Rights House Foundation er på plass i Baku og følger situasjonen nøye.  Du finner siste nytt om hva som foregår på utsiden av ESC-sirkuset på denne nettsiden: http://humanrightshouse.org/Members/Azerbaijan/index.html