Stavanger Kommune

Norsk PEN markerer Fengslede Forfatteres Dag og deler ut årets
Ossietzky-pris onsdag 19. november 2003*

Onsdag 19. november markerer Norsk PEN Fengslede Forfatteres Dag med et arrangement på Menneskerettighetshuset, Urtegata 50, klokken 12.00.  Internasjonal sekretær og leder for Norsk P.E.N.s Komité for fengslede forfattere, Elisabet W. Middelthon, redegjør for komitéens arbeid og for de fengslede skribentene og forfatterne International P.E.N. fokuserer på i år.  Andreas Skartveit vil så holde et kort foredrag om ytringsfriheten og dens begrensninger.

Ossietzky-prisen, Norsk P.E.N.s pris for fremragende innsats for ytringsfriheten, vil bli delt ut av Norsk PENs leder, Kjell Olaf Jensen.  Årets Ossietzky-pris tildeles Stavanger kommune for usedvanlig og vedvarende innsats for ytringsfriheten. Juryens begrunnelse vil bli utdelt i forbindelse med tildelingen.

Visning av kortfilmen «Just a City» – om poeten Mansur Rajih som har vært fribyforfatter i Stavanger, avslutter arrangementet på Menneskerettighetshuset.

Hjertelig velkommen!

*) Den internasjonale markeringen er, som vanlig, 15. november.  Siden dette er en lørdag har vi flyttet vårt eget arrangement.