PEN-kongress i Tromsø

PRESSEMELDING

Forfattere fra hele verden samles i Tromsø

Norsk PEN vertskap for International PEN’s 70. Verdenskongress

I neste uke samles nær 300 forfattere, skribenter, journalister, forleggere og ytringsfrihetsforkjempere fra hele verden til en uke med møter, seminarer og litterære arrangementer i forbindelse med International PEN´s Verdenskongress som finner sted i Tromsø.  Norsk PEN er vertskap for kongressen som i år finner sted for 70. gang.

En verdenskongress av denne dimensjonen, den største og viktigste ytringsfrihetsmanifestasjon i Norge noen gang, er et stort økonomisk og administrativt løft for en liten organisasjon og ville ikke vært mulig uten generøs økonomisk støtte, blant annet fra en samlet bok- og forlagsbransje, norske skjønn- og faglitterære skribentorganisasjoner, Institusjonen fritt Ord og UD i tillegg til en rekke andre firmaer, aviser og lokale sponsorer.

Kongressens hovedforsamling, The Assembly of Delegates samt komitemøtene i Writers in Prison-, Writer for Peace-, Women Writers-, Translation and Linguistic Rights komiteene og Writers in Exile Network er lukket for presse og ikke-medlemmer, men seminarer og opplesninger er åpne og muligheten til å intervjue verdenskjente forfattere som blant annet Ernesto Cardenal og Amin Maalouf er til stede.

Et program og en samling med korte CVer på alle våre talere og paneldeltagere følger vedlagt.  Norsk PENs pressekontakt, Anders Heger (mobil: 90687018) vil kunne formidle kontakt og sette opp avtaler med disse.

HKH Kronprins Haakon holder offisiell åpningstale tirsdag 7. september kl 10.30.  til dette arrangementet kreves formell akredittering.  Vennligst kontakt presseansvarlig for dette arrangementet, Aslaug Eidsvik på tlf.: 77685668 eller 90956696, e-post:nord@forfattersentrum.no
Ytterligere informasjon om kongressen kan du få ved henvendelse til  Norsk PENs ledelse:
Leder Kjell Olaf Jensen, mobil 9305 4027

Generalsekretær Carl Morten Iversen, mobil 926 88 023