21. mai: Bli med bak fasaden i Baku

Vi inviterer til møte med noen av dem som ennå kan gi et virkelig bilde av Aserbajdsjan. 

Dinara Yunus, Gulnara Akhundova og Idrak Abbasov har flyktet fra landet og fortsetter sin kamp fra utsiden. Når den olympiske flamme tennes og søkelyset rettes mot sportsarenaene i Baku ønsker vi at verden også skal se medaljens grimme bakside. Den er grumset til av menneskerettighetsbrudd. 

De første europeiske olympiske leker arrangeres nemlig i Baku i juni. I forkant av arrangementet har aserbajdsjanske myndigheter fengslet opponenter og kneblet kritiske røster. 

De fleste av de framtredende menneskerettsforkjemperne i landet er enten i fengsel, i skjul eller i eksil. Det står i grell kontrast til at presidenten nå bruker milliarder av kroner på ekstravagante internasjonale arrangementer for å promotere landet som moderne, sterkt og demokratisk. 

Amnesty i Norge, Den Norske Helsingforskomité, PEN Norge og Human Rights House Foundation ønsker deg velkommen til åpent møte i Amnestys lokaler i Grensen 3, torsdag 21. mai, kl. 09 -10.30.