Tunisisk journalist bakvaskes

Den tunisiske journalisten og menneskerettighetsforkjemperen Sihem Bensedrine som nylig beøkte Oslo, blir nå utsatt for en omfattende bakvaskingskampanje i tunisiske, statskontrollerte medier.  I følge en pressemelding fra National Council for Liberties in Tunisia (CNLT), har myndighetene satt i gang denne kampanjen etter at CNLT offentliggjorde en rapport om misinformasjon i tunisiske medier i forbindelse med World Press Freedom Day, 3. mai i år.  Hensikten er, iflg. CNLT, å skade ryktet til deres talskvinne (Bensedrine).  I følge våre kilder er kampanjen styrt av en spesialavdeling i det tunisiske informasjonsdepartementet.

I tillegg til de ”vanlige” beskyldningene om forræderi og nær kontakt med fremmede makter, blir hun også betegnet som prostituert og som hysteriker på randen av dilerium.  Avisen As-Shouruq, som støtter president Ben Alis politikk, har stått for noen av de mest alvorlige angrepene.  Det antas at både denne og tre andre regjeringsvennlige aviser mottar økonomisk støtte fra informasjonsdepartementet.

Dette er ikke første gang Bensedrine utsettes for denne typen kampanjer.  Hun er ofte blitt angrepet av private aviser i Tunisia og beskyldt for forræderi, tette kontakter til vestlige land og prostitusjon.  Mange menneskerettighetsforkjempere, politiske aktivister og tidligere høyere tjenestemenn under forhenværende president Bourguiba, inklusive tidligere statsminister Mohamed Mzali, er, i regjeringskontrollerte medier, blitt referert til som forrædere, agenter fra fremmede land og som sex-fikserte.un er ofte blitt angrepeHUnHunH