International PENs kongress i Dakar, Senegal velger Eugene Schoulgin til ny, internasjonal sekretær

Dakar, Senegal 9. juli 2007

På International PENs 73. verdenskongress i Dakar i ettermiddag, ble den norske forfatterenEugene Schoulgin valgt til ny internasjonal sekretær i International PEN.  Som ny internasjonal sekretær vil Schoulgin fronte arbeidet med styrkingen av eksisterende og etableringen av ny PEN-sentere over hele verden.  I tillegg til å være PENs viktigste ansikt utad, vil han også bidra til å sikre organisasjonens økonomi og videreføre International PENs ytringsfrihetsarbeid.

Schoulgin er tidligere styremedlem i Norsk og International PEN og tidligere leder for International PENs Writers in Prison Committee.  Han har utgitt flere romaner og er oversatt til en rekke språk.  En av hans siste bøker kom på bestselgerlistene I Tyrkia.  Schoulgin er bosatt i Istanbul.