Døde penner – levende eksempler:

Norsk PEN markerer Vladimir Vysotskijs 70-års dag

Døde penner – levende eksempler
Utstillingsåpning og miniseminar
Torsdag 24. januar kl. 1700 i Amalie Skram
Gratis, arrangør: Norsk Journalistlag, Norsk P.E.N. og Litteraturhuset

Anna Politkovskaja er ikke den eneste i Russland som har måttet bøte med livet for sin gravende, maktkritiske journalistikk. Utstillingen «Døde penner» presenterer et utvalg av de 215 journalistene som er drept i landet de siste 15 årene. En av de fremste journalistene i Russland i dag, Natalia Novozhilova, vil holde foredrag om situasjonen for dagens russiske medier. Hun fikk Fritt Ords pris for kritisk journalistikk i 2007 og er fast spaltisk i ukeavisa Ny Tid. Forfatter Peter Normann Waage kåserer over forholdet mellom jounalistikk og skjønnlitteratur i Russland. Utstillingen åpnes den samme dagen Russlands største og mest berømte visesanger, Vladimir Vysotskij, ville ha fylt 70 år. En kulturell kveld basert på Vysotskij og hans betydning som lyriker og opposisjonell folkehelt står derfor også på programmet.