Kjent afghansk forfatter angrepet med syre i Kabul

Razak Mahmoon er en tidligere nyhetsoppleser på afghansk fjernsyn og har ofte deltatt i debattprogram som politisk analytiker.  Hans kommentarer blir oppfattet som meget kritiske overfor Afghanistans største etniske gruppe, pashtunerne, som inkluderer både president Karzai og en rekke Taliban-ledere.  Han er også en kjent forfatter som er presentert i antologien “Bitre mandler” med et utdrag fra sin roman “Selvmordets tidsalder”.

Mahmoon ble angrepet i det han forlot sin leilighet i Kabul i går (tirsdag 18.01).  Han pådro seg 10% brannskader i ansiktet og på hendene og ble raskt fraktet til et sykehus.  Han ble senere overført til et militærsykehus av sikkerhetshensyn og vil i morgen bli sendt idere til et sykehus i India for ytterligere behandling av skadene.

Razak Mahmoon er en av Afghanistans mest frittalende forfattere og har skrevet to kjente romaner om politiske attentater i Afghanistan.  Norsk PEN nestleder, Elisabeth Eide, har sendt hilsener til Razak Mahmoon i Kabul og sier at “Norsk PEN fordømmer det inntrufne på det skarpeste.”