Norsk PEN fordømmer truslene mot skribenten Amal Aden

PRESSEMELDING

Uttalelse om Amal Aden:

NORSK PEN fordømmer truslene mot skribenten Amal Aden

Norsk PEN er svært bekymret over at voldelige trusler nå hindrer en viktig stemme i den norske offentlighet i å være til stede på en debatt på Litteraturhuset i Oslo i morgen, 14. april 2011.  Iflg. en kronikk i Aftenposten i dag er truslene mot Amal Aden så alvorlige at politiet ikke kan garantere hennes sikkerhet.

“Truslene mot Aden er et grovt overtramp og et angrep, både på ytrings- og forsamlingsfriheten.  Norsk PEN har forståelse for den situasjonen hun befinner seg i og at den fører til at hun velger ikke å delta i morgendagens møte eller å uttale seg til media.  Vi kan imidlertid ikke tolerere at en viktig og modig sammfunnsdebattant blir utsatt for trusler fordi hun ytrer seg kritisk, uansett i hvilken sammenheng og på hvilken måte disse ytringene formidles”, sier Anders Heger, leder i norsk PEN.

Oslo 13. april 2011

Nærmere informasjon:

Anders Heger:  90687018
Carl Morten Iversen: 926 88 023