Burma:

Poeten og komikeren Zargana løslatt

Zargana var en høylytt kritiker av regimet og ble dømt til 59 års fengsel etter å bidratt med hjelp til ofre etter syklonen Nargis i 2008. Dommen ble senere redusert til 35 år.

– Jeg er ikke glad. Jeg vil være glad og takke regjeringen først når alle mine venner også er løslatt, sier Zargana til den Oslo-baserte radiostasjonen Democratic Voice of Burma (DVB).

NRK nyheter rapporterer at 70 politiske fanger nå er løslatt og at Aung San Suu Kyi ønsker løslatelsene velkommen. Min Ko Naing, Burmas mest kjente politiske fange og leder for studentbevegelsen under opprøret i 1988, skal ikke være på listen over løslatte, blir det meldt.

Nyhetsbyrået Mizzima meldte i går at 300 av de rundt 6300 politiske fangene som er annonsert løslatt, angivelig skal bli løslatt i dag (12.10.11).

Den norske Burmakomité ønsker løslatelsene velkommen, men understreker i en pressemelding at alle politiske fanger bør løslates.

«Vi ønsker å se alle politiske fanger løslatt før vi snakker om reelle forandringer i Burma. Dette har vært et klart krav fra Aung San Suu Kyi og demokratibevegelsen. Det har vært flere positive signaler fra president Thein Sein de siste månedene, men det er viktig at det internasjonale samfunn står klart på særlig to krav: løslatelse av alle politiske fanger og nasjonal våpenhvile», sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.