William Nygaard valgt til ny leder i Norsk PEN

William Nygaard var forlegger og administrerende direktør i H. Aschehoug & Co. fra 1974 til 2010 og formann i Den norske Forleggerforening fra 1987 til 1990. Han ble valgt til styreleder i NRK i 2010.

Nygaard har alltid vært en frittalende forsvarer for ytringsfriheten.  Han ble tildelt Fritt Ords pris i 1994 og Torgny Segerstedt-prisen i 1998. Han er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden og (sammen med Salman Rushdie) til æresdoktor ved Universitetet i Tromsø.

«Norsk PEN har som aktuelt mål å engasjere stadig flere og yngre mennesker i norsk, og ikke minst, internasjonalt ytringsfrihetsarbeid og stimulere interessen for de universelle menneskerettighetene», sa Nygaard etter valget,

Norsk PEN er den norske avdelingen av PEN International, verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon, stiftet i 1921.  Norsk PEN har kontor på Litteraturhuset i Oslo.  På Norsk PENs hjemmeside www.norskpen.no  finner du nyheter, arkiv og oppdatert informasjon om de mange prosjektene vi arbeider med i inn- og utland.