Hege Newth Nouri ny, nasjonal koordinator for fribyene

PRESSEMELDING

Hege Newth Nouri ansatt som ny koordinator for de norske fribyene

Styret i Norsk PEN har ansatt Hege Newth Nouri i stillingen som ny, nasjonal koordinator for de norske fribyene for forfulgte forfattere.  Newth Nouri har utdannelse innenfor litteratur og skrivekunst og har en variert og omfattende bakgrunn som skribent, redaktør og prosjektleder for diverse litterære- og ytringsfrihetsrelaterte prosjekter.  Hun har blant annet arbeidet for Norsk Forum for Ytringsfrihet med sensurdatabasen «Beacon for Free Expression» og vært festivalsjef for Bjørnsonfestivalen i Molde, der hun også fungerte som fribykoordinator.  Hun kommer nå fra stillingen som generalsekretær i Norsk Bibliotekforening.

For å styrke koordineringen av norske fribyer for forfulgte forfattere og for bedre å kunne gi råd og veiledning til de mange fribyforfatterne som etter hvert bor i Norge, har Norsk PEN etablert en egen koordinatorstilling for det norske nettverket.  Stillingen er ment som en service-stilling for byene og forfatterne, men vil også bidra til å gjøre ordningen med fribyer mer kjent i offentligheten, blant annet gjennom å følge opp prosjekter på initiativ fra forfattere og lokale koordinatorer.

Hege Newth Nouri vil tiltre i den nye stillingen i løpet av høsten.