Anders Heger valgt til styremedlem i PEN International

Norsk PENs mangeårige leder, skribent, forfatter, journalist, aktivist og forleggerAnders Heger, ble sist uke valgt inn i PEN Internationals styre under organisasjonens 79 kongress i Reykjavik.

PEN Internationals styre ledes av den internasjonale presidenten, kanadiske John Ralston Saul.  I tillegg til organisasjonens internasjonale sekretær, japanske Hori Takeaki (gjenvalgt på årets kongress) og organisasjonens valgte kasserer, finskeJarkko Tontti (valgt på årets kongress), består styret av syv representanter valgt fra lokale PEN-sentere over hele verden, pr. i dag fra Frankrike, Tsjekkia, Sør-Korea, Kina, Kanada, Trieste og altså Norge.

PEN Internationals kongresser arrangeres årlig.  Siste gang den fant sted i Norge var i Tromsø i 2004.  Årets kongress ble arrangert parallellt med Reykjaviks internasjonale litteraturfestival.  I den forbindelse ble også PEN Internationals «New Voices Award» tildelt den sørafrikanske forfatterenMasande Ntshanga.  Prisen går til spesielt talentfulle skribenter som ikke tidligere er blitt publisert.

Tema for årets kongress, som var den første på Island, var «digitale grenser, språklige rettigheter og ytringsfrihet.»  Neste års kongress skal etter planen finne sted i Bishkek, Kirgisistan.