Hege Newth Nouri ansatt som ny generalsekretær i Norsk PEN

Pressemelding

Ny generalsekretær i Norsk PEN

Styret i Norsk PEN har ansatt Hege Newth Nouri i stillingen som ny generalsekretær.  Hun kommer fra stillingen som nasjonal koordinator for de norske fribyene for forfulgte forfattere og har vært ansatt i Norsk PEN siden november 2013.  Hun overtar stillingen etter Carl Morten Iversen som går av for aldersgrensen 1. mai 2015.  Iversen vil fortsatt arbeide for Norsk PEN i en redusert stilling.

Newth Nouri har utdannelse innenfor litteratur og skrivekunst og har en variert og omfattende bakgrunn som skribent, redaktør og prosjektleder for diverse litterære- og ytringsfrihetsrelaterte prosjekter.  Hun har blant annet arbeidet for Norsk Forum for Ytringsfrihet med sensurdatabasen «Beacon for Free Expression» og vært festivalsjef for Bjørnsonfestivalen i Molde, der hun også fungerte som fribykoordinator.  Før hun tiltrådte som fribykoordinator  kom hun fra stillingen som generalsekretær i Norsk Bibliotekforening.

I sin nye stilling vil generalsekretæren styrke innsatsen for ytringsfrihet i Norge i en tid med omfattende endringer – fra global og nasjonal kommersialisering, nye politiske spenningsforhold  og endret kommunikasjonsteknologi – til et nytt kulturelt  mangfold.

Hege Newth Nouri tiltrer offisielt stillingen 4. mai 2015.

Hege Newth Nouri nås på mobil 93002262.

Styreleder William Nygaard mobil 908 92 601.