Norsk PEN får ny administrasjon

Fra mandag 4. mai har ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN ny administrasjon.  Generalsekretær Carl Morten Iversen har valgt å gå av for aldersgrensen. Hege Newth Nouri tiltrer som generalsekretær, hun kommer fra stillingen som fribykoordinator i Norsk PEN. Ingeborg Kværne er ansatt som ny fribykoordinator, hun kommer til Norsk PEN fra Norsk kulturråd.  Iversen fortsetter i administrasjonen som frilans seniorrådgiver.

Carl Morten Iversen (1948) er utdannet siviløkonom i USA og på BI og har arbeidet med ytringsfrihetsspørsmål i 17 år, først for det nå nedlagte Norsk Forum for Ytringsfrihet, så for Norsk PEN.  Før det hadde han lang erfaring fra organisasjonsarbeid, bl. a. i diverse jazzorganisasjoner og som leder i Norges Kunstnerråd.  Han kan vise til en lang karriere som musiker og har også vært redaktør og skribent i Jazznytt.  For Norsk PEN har Iversen hatt omfattende internasjonale oppgaver og vært aktivt med på observasjonsreiser og påvirkningsarbeid overfor en rekke land, bl.a. Tyrkia, Hviterussland og Tunisia.

Hege Newth Nouri (1966) har utdannelse innenfor litteratur og skrivekunst og har en variert og omfattende bakgrunn som skribent, redaktør og prosjektleder for diverse litterære- og ytringsfrihetsrelaterte prosjekter.  Hun har blant annet arbeidet for Norsk Forum for Ytringsfrihet med sensurdatabasen «Beacon for Free Expression» og vært festivalsjef for Bjørnsonfestivalen i Molde, der hun også fungerte som lokal fribykoordinator.  Før hun tiltrådte som nasjonal fribykoordinator  kom hun fra stillingen som generalsekretær i Norsk Bibliotekforening.

Ingeborg Kværne (1977) er cand. philol fra UiO med hovedfag musikkvitenskap.  Hun kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Norsk kulturråd, en arbeidsplass hun har hatt siden 2004.  Kværne har bred kjennskap til det litterære landskapet i Norge og til embetsverk og byråkrati, støtteordninger og overordnede spørsmål i samfunnet relatert til ytringsfrihet.  Gjennom arbeid med nyankomne flyktninger og asylsøkere har hun erfaring med mennesker som har vært gjennom store lidelser og traumer. Fra et aktivt engasjement for Amnesty har hun inngående kjenneskap til menneskerettighetsbrudd verden over.

Norsk P.E.N.s administrasjon
fra  4. mai 2015
Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, tlf.: 2260 7450
Generalsekretær Hege Newth Nouri, tlf.: 2260 7450, mobil: 930 02 262, hege@norskpen.no
Fribykoordinator: Ingeborg Kværne, tlf.: 2260 7451, mobil: 991 64 860,  ingeborg@norskpen.no
Seniorrådgiver: Carl Morten Iversen,  tlf.: 926 88 023, carlmorten@norskpen.no
Generelle henvendelser: pen@norskpen.no