21. april: Film + Samtale: Fornærmelsen

Å SENSURERE SEG SELV ELLER BLI SENSURERT?

I samarbeid med Arabiske filmdager inviterer det flerkulturelle utvalget i Norsk PEN til en visning av filmen FORNÆRMELSEN på Vika kino. Etter visningen blir det en samtale om sensur og selvsensur mellom Elisabeth Eide og Nisrin Maktabi Barkouki fra Norsk PEN, og regissør Ziad Doueiri, som er festivalens hovedgjest.

Tid: 21. april, kl. 13:00 – 15:30
Sted: Vika Kino, Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo

Samtalen finner sted i Vika 1 etter filmen.

FORNÆRMELSEN
Fornærmelsen gir innsikt i libanesisk historie og det betente forholdet mellom kristne libanesere og palestinske flyktninger, og fungerer samtidig som en universell fabel om kraften i innbitt nasjonalisme som er brennende aktuell langt utover Libanons grenser.

Med Fornærmelsen kaster regissør Ziad Doueiri et friskt blikk på en mindre omtalt del av Israel/Palestina-konflikten. Publikum får også kjennskap til den libanesiske borgerkrigen, som fortsatt gjennomsyrer det politiske og sosiale livet i landet. Men mest av alt er dette en universell fortelling som kunne vært fortalt i et hvert land som har etnisk konflikt som en del av sin historie, eller der nasjonalismen er på fremmarsj. Fornærmelsen er en oppslukende film som viser sprengkraften i små ord, og hvordan ett utsagn kan blåse liv i en ti år gammel konflikt, uten å hverken glorifisere eller demonisere noen av partene.

The film is screened with Norwegian subtitles. The discussion will be held in English.

Filmen er en del av Filmpool-samarbeidet, distribueres av arthaus og vil få ordinær kinopremiere senere i år.

OM ARABISKE FILMDAGER
Filmfestivalen Arabiske filmdager viser utelukkende filmer fra og om den arabiske verden, og arrangeres for åttende gang 19.-22.april. I løpet av fire dager kan du synke ned i kinosetet til filmer som engasjerer, berører, opplyser og får deg til å smile. I tillegg til 21 filmer fordelt på 51 visninger inviterer vi til interessante debatter, vi får besøk av spennende filmskapere fra den arabiske verden, og selvsagt blir det fest og annen moro. Følg oss på Facebook: https://bit.ly/2GJXCHX

Sjekk ut hele programmet på årets festival her: https://bit.ly/2q81ImR

Most of the films will have English subtitles. For information in English:http://www.filmfrasor.no/arab-filmdays/

Tid og sted:
21. april
Kl. 13:00 – 15:30
Vika Kino
Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo