Filippinske «content cleaners» på Svalbard-skjermen

Et femtitalls publikummere møtte opp for visningen av filmen «The Cleaners» i Longyearbyen.
Leder for Norsk PENs Flerkulturelle utvalg, Elisabeth Eide sammen med filmprodusent Georg Tschurtschenthaler. Foto: Artica Svalbard

Søndag 12.1. viste Artica Svalbard i samarbeid med Norsk PEN dokumentaren «The Cleaners» på filmklubben i Longyearbyen. Et femtitalls tilskuere var til stede. Meget godt besøkt for en dokumentarfilm, ifølge Didrik Paulsen i Artica!

Til stede var filmprodusenten Georg Tschurtschenthaler fra produksjonsselskapet Gebrüder Geertz, og etter filmen ble det samtale på scenen og med publikum, ledet av Elisabeth Eide, Norsk PENs flerkulturelle utvalg.

«The Cleaners» handler om hvordan unge filippinske «content moderators» i Manila håndterer klager på innhold i Facebook, Youtube, Twitter, etc. og hvordan avgjørelser pga retningslinjene både gjør at satire blir sensurert og oppfordring til vold slipper gjennom. Filmen ble første gang vist i Norge under Film fra Sør-festivalen i Oslo 2018.

Trailer til filmen kan du se på Youtube.