Aktuell:

GI LIU XIA ET NYTT LIV I EUROPA!

Norsk PEN og fire norske skribentorganisasjoner oppfordrer statsminister Erna Solberg og den norske regjeringen til å ta ansvar for den kinesiske poeten Liu Xia.

Les mer og skriv under på oppropet her.

I subscribe – støtt kampanjen for den frie presse i Tyrkia

Norsk PEN lanserer sammen med en sammenslutning av ytringsfrihetsorganisasjoner ledet av International Press Institute (IPI), kampanjen «I subscribe» – til støtte for uavhengig journalistikk i Tyrkia.

Kampanjen oppfordrer lesere over hele verden til å tegne abonnement på Tyrkias få gjenværende uavhengige aviser, som en solidarisk støtteerklæring.

Klikk her for å abonnere.

Tidligere aksjoner:

Nyttårskortaksjon – oppmuntring i mørketida

Lørdag 2. desember 2017 ønskjer Norsk PENs komité for fengsla forfattarar velkommen til eit hyggeleg og viktig førjulstreff, der vi skriv nyttårshelsingar til forfattarar, journalistar, bloggarar og andre som sit i fengsel eller på andre måtar er truga eller forfølgde. Les mer her.

Free Liu Xia

Den kinesiske poeten og maleren Liu Xia har vært under husarrest side 2010 nesten uten kommunikasjon med omverden. Hun har ikke vært tiltalt for lovbrudd, og hennes fysiske og mentale helse har forverret seg.  Bli med i kampanje og  signer oppropet.

 #SnowdentoOslo

I juni 2016 var lansert en internasjonal underskriftskampanje til støtte for at Edward Snowden uten risiko for utlevering til USA skal kunne komme til Norge for å motta Ossietzky-prisen fra Norsk PEN.

Støtt oppropet #SnowdentoOslo og signer her.