Vil du skrive på Svalbard til neste år?
Er du skribent, journalist, forfatter eller går du bare med et skikkelig godt skriveprosjekt i magen? Norsk PEN og Artica Svalbard inviterer til skriveopphold i Longyearbyen i 2021/2022. Søk nå!
Norsk PEN er stolt samarbeidspart i prosjektet Artica Svalbard.
Artica Svalbard er et Artist Residency-program som gir kunstnere mulighet til å bo og jobbe på Svalbard i en periode fra en til tre måneder. Dette er et unikt tilbud til deg som ønsker å arbeide på Svalbard.
Har du et prosjekt som er knyttet til Arktis eller nordområdene? Ønsker du en skrivestue fjernt fra fastlandet og sentrale strøk? Kanskje vil et opphold kunne gi den nødvendige avstanden som trengs til å se prosjektet i nytt lys?
Svalbard kan inspirere, men også oppleves som en krevende plass å bo og jobbe på, både fysisk og mentalt. Kunstnerne som får opphold, må derfor ville Svalbard, av både faglige og personlige grunner.
Artica Svalbard stiller med:
- Kontor-/arbeidsplass i kunstnerfellesskapet Artic House
- Gratis hybel til deltakerne
- Dekker reise og et stipend til å dekke boutgifter
Alle som ønsker et skriveopphold på Svalbard kan søke, men grunnet Covid19-hensyn må du denne gang være bosatt i Norge for å søke.
Dersom du er interessert i å delta, send en søknad med informasjon om:
- Prosjekt du ønsker å jobbe med på Svalbard. Prosjektet bør enten ha en tilknytning til nordområdene, eller vise at det av andre grunner er spesielt gunstig å jobbe med prosjektet på nettopp Svalbard.
- Motivasjonen din for et opphold på Svalbard.
- Ønsket tidsperiode for opphold (oppholdet bør være minimum tre uker sammenhengende) i løpet av 2021 eller 2022.
Send søknaden i e-post til Norsk PENs generalsekretær Hege Newth: hege@norskpen.no innen 14. desember 2020. Spørsmål om utlysningen kan også sendes hit.
Det er ønskelig at søkeren stiller seg bak formålet med prosjektet:
Gjennom samtalar, seminar og eit Artist Residency-program skal Artica Svalbard fremje diskusjonar og kollektiv tenking i og omkring nordområda og om kva Arktis har å bety. Både naturen og ressursane som finst her, og den unike sosiale, kulturelle og politiske komposisjonen står i fokus. Sentralt er òg korleis dette står i samband med den globaliserte verda vi lever i i dag, med dei miljømessige og politiske endringane vi saman står overfor – både internasjonalt og i det sirkumpolare området. Artica Svalbard skal òg vere med å styrkje kunst og kultur på Svalbard ved å leggje til rette for at internasjonale kunstnarar og forfattarar innan alle sjangrar og retningar kan drive forsking og kritisk tenking gjennom den kunstnariske praksisen sin i dialog med lokalsamfunnet, forskarar og fagfolk frå ulike felt på Svalbard.
Om Artica Svalbard
Artica Svalbard sine samarbeidspartnarar er Norsk PEN, Stiftinga Queen Sonja Print Award og OCA – Office of Contemporary Art Norway. Alle desse vil vesentleg styrkje profilen til Artica Svalbard ved å få kunstnarar og forfattarar frå nettverka sine til å ta del i samtalar og seminar samt gjennomføre gjesteopphald på Svalbard i ein periode på tre til ni månader kvar, både i år og i åra som kjem.
Desse kunstnarane og forfattarane vil bidra til å forme kva Artica Svalbard er – og vil bli – gjennom arbeidet og den kunstnariske forskinga som blir utført under opphaldet deira på Svalbard. Undersøkingane og tenkinga deira vil inspirere til å vidareføre arbeidet med eit offentleg program der ein gjennom samtalar og seminar inviterer til ei breiare kritisk og filosofisk utveksling av idear, forsking og uttrykk over det sirkumpolare området og internasjonalt.
Du kan finne mye informasjon om Artica Svalbard på nettsiden deres eller Facebook-profilen.
Norsk PENs styre innstiller kandidater til opphold, styret i Artica Svalbard foretar den endelige utvelgelsen.
Om du har søkt tidligere og ikke fått opphold, blir det kanskje nettopp du som får opphold i 2021/2022.